Снимка: PexelsАмериканците масово гласуват на президентските избори. Избирателната активност вече е с

...
Снимка: PexelsАмериканците масово гласуват на президентските избори. Избирателната активност вече е с
Коментари Харесай

Американците масово гласуват на президентските избори

Снимка: Pexels

Американците всеобщо гласоподават на президентските избори. Избирателната активност вече е с пъти повече от тази през 2016 година.

Над 80 милиона американци към този момент са пуснали бюлетини на президентските избори в Съединени американски щати по данни на профилирания информативен източник на Флоридския университет, съобщи Ройтерс.

Това е над 58 % от цялата изборна интензивност във вота през 2016 година и е отражение на огромния интерес, който поражда конкуренцията сред републиканеца Доналд Тръмп и претендента на демократите Джо Байдън, написа Novini.bg.

Огромен брой хора гласоподаваха по пощата или в отворените за авансово гласоподаване изборни секции на фона на опасенията от заразяване с ковид при скупчване на хора в изборния ден 3 ноември.

Избирателите, регистрирани като демократи, имат забележителна преднина в ранното гласоподаване. В 20 щата, които разгласяват данни за партийната принадлежност на гласоподавателите, са дали своят вот 18,2 милиона демократи, 11,5 милиона републиканци и 8,8 милиона души без партийна принадлежност. Данните обаче не демонстрират действително за кого са дали своят вот тези гласоподаватели. По-слабото присъединяване на републиканците се дължи и на непрекъснатите офанзиви на Тръмп, който споделя, че тази система може да стане обект на всеобщи изборни измами.

Експерти предвиждат, че тазгодишната изборна интензивност ще е по-висока от тази през 2016 година, когато гласоподаваха 138 милиона гласоподаватели. Само 47 милиона гласоподаваха преди самия избирателен ден през 2016 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР